LED Leuning. Dé slimme verlichtingsoplossing!

LED Leuning. Dé slimme verlichtingsoplossing!

LED Leuning. Dé slimme verlichtingsoplossing!

LED leuning: trend of ontwikkeling?

Steeds vaker wordt een LED leuning toegepast in de utiliteitsbouw of in de openbare ruimte. Een leuning die als toegevoegde waarde ook verlichting biedt, is een praktische en slimme oplossing voor verlichting in of rondom gebouwen of in de openbare ruimte. Een leuning is namelijk op een veelheid van plekken vereist. En een verlichte LED leuning zorgt daarbij voor een eenvoudig te realiseren verlichting op kritieke punten zoals een trap, hellingsbaan of brug. Het is daarom ook niet voor niets dat leuningen met verlichting steeds vaker toegepast worden in de meest uiteenlopende projecten: bijvoorbeeld als trapverlichting bij stations of als extra eye-catcher bij entrees. Een LED leuning lijkt de trend voorbij te zijn en wordt steeds vaker structureel ingezet.

De voordelen van de ILLUNOX® LED leuning

Eén van de belangrijkste voordelen is dat met het ILLUNOX® systeem meerdere doelen ineens gerealiseerd kunnen worden. De noodzakelijke leuning, die bescherming biedt tegen valpartijen, wordt feitelijk omgetoverd tot een verlichtingsarmatuur met dezelfde moeite. De meerkosten wegen daarbij niet op tegen de duurzaamheid van de investering. Er is veelal niet ook separaat systeem nodig om adequate verlichting te bieden. Daarbij is LED verlichting is het gebruik energiearm en in de exploitatie daardoor voordelig.  Verlichting vanuit een leuning biedt de gebruikers naast de functie van licht ook een veilig gevoel. De verlichting schijnt precies op de te belopen oppervlakten. Bovendien bieden de lichtlijnen een sfeervolle toevoeging die de lijnen van het projectontwerp perfect accentueren. De ILLUNOX® leuningen met LED zijn voorts beschikbaar in verschillende varianten voor toepassingen zowel binnen als buiten. Het ILLUNOX® systeem is namelijk water- en vandalisme bestendig. Kortom, een ILLUNOX® LED leuning biedt:

  • Veiligheid door grip en adequate verlichting;
  • Strakke, doorlopende lichtlijnen ter accentuering van het ontwerp;
  • Sfeer door keuze in lichtsterktes en -kleur;
  • Duurzame keuze door materiaal en energiezuinige verlichting;
  • Eindeloos veel configuratiemogelijkheden

Een LED leuning voor uw project?

Een ILLUNOX® LED leuning laat zich eenvoudig samenstellen voor elk project en situatie. Of het nu binnen of buiten is. De toekenning van de Red Dot Design Award geeft aan dat het slimme en functionele design van de verlichte leuningen internationaal erkend wordt.Dankzij het unieke klemsysteem loopt de lijnverlichting over de hele lengte door. De leuningdragers schuiven eenvoudige over de LED verlichting heen. Dit maakt de plaatsing op locatie erg eenvoudig. Ook voor maatwerk zijn er met het ILLUNOX® systeem diverse mogelijkheden. Hierover gaan we graag met u in gesprek.

Professioneel systeem

De verlichting van het ILLUNOX® systeem is van hoge Europese kwaliteit (OSRAM) en is verkrijgbaar in verschillende lichtintensiteiten en -kleuren. Het ILLUNOX® systeem is speciaal ontwikkeld voor professionele toepassingen. Want u wilt natuurlijk ook dat uw project de tand des tijds kan doorstaan!

Gericht projectadvies?

Of u nu in de initiatief- of ontwerpfase zit, neem voor uw project vrijblijvend contact met ons op. Graag nemen we het wens- en eisenpakket voor uw project samen met u door. Op basis daarvan kunnen we u dan gericht adviseren over alle mogelijkheden van het ILLUNOX® systeem.