Over ons

Over Lagusski Industrial Solutions

verlichting - Lagusski Industrial Solutions

Engineering, prototyping en realisatie

Lagusski Industrial Solutions is onderdeel van Lagusski dat sinds 2007 met diverse product/markt combinaties opereert in verschillende niche markten. Alle producten worden in-house (door)ontwikkeld en op maat geproduceerd.

Lagusski beschikt over een eigen afdeling design & engineering die gaandeweg steeds meer ontwikkelingen, projecten en producties voor andere opdrachtgevers is gaan uitvoeren. Niet alleen voor de productontwikkeling voor de diverse productlijnen binnen het eigen concern, maar ook voor derden in diverse sectoren. Dit varieert van de ontwikkeling van en uiteindelijke serieproductie van compacte (verpakkings-)machines voor consumer electronics tot en met het bedenken van industriële tooling en de productie van enkelstuks of kleine series daarvan.

“Hoe eenvoudiger het ontwerp, zo effectiever het vernuft.”

Met ruim 30 jaar ervaring in de bedrijfsmechanisatie van de semiconductor industrie met prototypebouw, werktuigbouwkundige engineering en realisatie van complexe tools en complete productie ondersteunende machines, is het hoofd van de afdeling design & engineering, tevens mede-eigenaar, Jan-Willem Wessels, een bevlogen, door de wol geverfde, moderne Willy Wortel. Zijn drive is het creëren van de beste toepassing voor de klant. Om nieuwe ideeën op te doen en zijn hoofd leeg te maken, trekt Jan-Willem graag de bergen in en de bospaden op voor zijn passie mountainbiken.

Jan-Willem Wessels - Lagusski Industrial Solutions

De slimste en mooiste innovaties

Ondersteund door kundige WTB engineers en vakmensen, ondermeer fijn-verspaning, constructie en assemblage, in de eigen fabricage, worden de slimste en mooiste innovaties uitgedacht en gerealiseerd. Met 3D prototyping en een flexibele productie organisatie kan in de ontwerp- en prototypeprocessen snel geschakeld worden.

Continu boeiend voor onze vakmensen

Bijkomend voordeel van een continue stroom aan innovatieve projecten is dat het werkpakket voor al onze medewerkers in de volle breedte voortdurend uitdagend blijft. In de huidige schaarse tijden van vakmensen is het een must om de eigen medewerkers te kunnen blijven boeien en binden.

Samen kom je verder

Alleen ga je wellicht sneller, maar samen kom je verder. Sparring met specialisten op aanvullende expertises levert veelal verrassende inzichten en invalshoeken op die van doorslaggevende toegevoegde waarde zijn in het ontwerpproces. En juist bij multidisciplinaire projecten kunnen we met die ‘extra mile’ onze opdrachtgevers nog beter ondersteunen in hun primaire productieproces.

Een voorbeeld van zo’n succesvolle samenwerking met een partner, gespecialiseerd in hard- en software, is de realisatie van een gasveer vulautomaat Techni-Fill® in nauwe samenwerking met een lokale partner.

Specialismen

Voor werktuigbouwkundige vraagstukken is binnen de eigen organisatie veel expertise aanwezig. Lagusski Industrial Solutions gelooft daarnaast in effectief samenwerken met partners die uitblinken in complementaire competenties, zoals hard- en software ontwikkeling. Als een project vraagt om specifieke specialismen, zoeken we daar de partners bij met een ‘proven track record’ op hun eigen vakgebied.

“Great things in business are never done by one person. They’re done by a team of people.”

Steve Jobs

Succes voor onze opdrachtgevers

Ons motto geeft goed onze missie weer. We willen ervoor zorgen dat onze opdrachtgevers steeds beter en succesvoller worden in wat ze doen. Ontwikkeling van tooling, speciale onderdelen of complete machines die productieprocessen effectiever maken. En Lagusski Industrial Solutions draait vervolgens de hand niet om voor de realisatie van prototypes en eerste kleine series.

Lagusski Industrial Solutions - vakman

Samen!

Samen aan tafel op even hoogte met de opdrachtgever om vraagstuk of probleem op te lossen of om processen te verbeteren. Samen optrekken in een iteratief proces, waarbij alleen de béste oplossing van de béste kwaliteit dé juiste oplossing is. Een opdrachtgever verrassen met een zo eenvoudig mogelijk en kosteneffectief, maar bijzonder effectief ontwerp. Dat is wat we willen betekenen voor onze opdrachtgevers.

Voor spelers in divers sectoren, zoals semiconductor, automotive en consumer electronics kan Lagusski Industrial Solutions daarom de aangewezen ontwikkelpartner zijn.


Andere activiteiten van Lagusski

Lumigrip® ontwerpt, produceert en realiseert maatwerk LED  leuningen en balustrades rechtstreeks voor de particuliere woningbezitter in Nederland en België.

ILLUNOX®, LED leuningen voor wereldwijde projecten in openbare ruimte, utiliteit, scheepsbouw en particuliere woningbouw.

RVStrapleuning.nl, webshop voor maatwerk leuningen met LED verlichting voor de handige doe-het-zelver of professionele klusser.

Spiltrapleuning.nl, spin-off van Lumigrip® gespecialiseerd in diverse uitvoeringen van spiltrapleuningen met LED verlichting.