Referenties

Referenties

Machine-Technifill-Lagusski-Industrial-Solutions-Techniveau

Gasveer vulautomaat Techni-fill®

In opdracht en in nauwe samenwerking met Techniveau te Wijchen, gespecialiseerd in innovatieve oplossingen op het gebied van elektronica en besturingstechniek, was Lagusski Industrial Solutions verantwoordelijk voor de mechanische ontwikkeling en realisatie van een gasveer vulautomaat. De eerste machine werd een aantal jaren na ingebruikname aangevuld met een tweede, verbeterde machine.

De machine vult automatisch en nauwkeurig een brede variatie aan gasveren, met de voor dat type gasveer benodigde stikstofdruk. Deze gasveren worden aangewend voor toepassing in uiteenlopende branches: de auto- en meubelindustrie, de gezondheidszorg en de jachtbouw. Hoofdopdrachtgever voor de ontwikkeling en productie van de machine is een handelsbedrijf in gasveren. Door inzet van de Techni-Fill machines kan dit handelsbedrijf de bestelde gasveren op maat afvullen en snel uit voorraad leveren.

Productie ondersteunende producten & tooling

Voor een klant in Nijmegen ontwerpen en/of produceren we een brede variatie aan producten, samenstellingen of enkelvoudig, en tooling. Veelal in enkelstuks of kleinere series. Dit betekent een flexibele afdeling engineering en productie organisatie. Continu schakelen binnen de interne organisatie voor een adequate en just-in-time delivery.

Een aantal producten wordt frequent in kleine series afgeroepen. Dit zijn voornamelijk belangrijke productie ondersteunende meet- of logistieke tools. Deze dienen met regelmaat in het centraal magazijn bijgevuld te worden zodat het primaire productieproces van onze klant te allen tijde ongehinderd doorgang kan vinden.

technische tekening - Lagusski-Industrial-Solutions

“Ervaring. Dat heb je of dat heb je niet.”
Johan Cruijff

Ontwikkeling en realisatie LED leuning systemen

Voor de andere activiteiten binnen het moederbedrijf Lagusski, met name de trapleuningsystemen met LED verlichting, heeft de afdeling Design & Engineering vele innovatieve productontwikkelingen op haar naam staan. Dit betreft de LED leuning systemen van Lumigrip® en ILLUNOX®.

Een onderdeel van het product Lumigrip® MonoColour Touch-Dim (Sense) wordt door engineering in kunststof in serie in 3D geproduceerd. De 3D-printtechnieken worden daarnaast ingezet voor ontwikkelingstrajecten.

Serie verpakkingsmachines en tooling voor consumer electronics

Voor een opdrachtgever (onder NDA), een wereldwijde speler in consumenten electronica, heeft Lagusski Industrial Solutions, een verpakkingsmachine ontwikkeld voor kleine consumer devices, die na een personalisatie procedé, opnieuw nauwkeurig geseald en ingepakt moeten worden.

De machine is, naast een aantal pneumatische- en vacuüm technieken, grotendeels handmatig te bedienen. Snelheid in het herverpakkingsproces was hierin doorslaggevend. Een belangrijke randvoorwaarde daarbij was dat de bedieningshendels hufterproof moesten zijn.

Na uitgebreide testing en goedkeuring van het prototype, heeft Lagusski Industrial Solutions een eerste serie van 25 stuks geproduceerd. Momenteel is de machine wereldwijd in gebruik en wordt de opgedane productie ervaring van de eerste serie machines verzameld om een tweede, verbeterde serie te ontwikkelen.

Voor dezelfde opdrachtgever produceert Lagusski Industrial Solution frequent diverse tooling voor een aantal verschillende verpakkings- en lasergrafeermachines.