Opening Huis van de Gemeente Wijchen

Opening Huis van de Gemeente Wijchen

Opening Huis van de Gemeente Wijchen

Op 9 september 2017 was het eindelijk zover. Het Huis van de Gemeente Wijchen werd op deze dag feestelijk geopend door commissaris van de Koning Clemens Cornielje en een trotse burgemeester Hans Verheijen. Nadat de openingshandelingen waren verricht, werden de genodigden en inwoners van Wijchen van harte uitgenodigd binnen een kijkje te nemen. Een warm welkom met een kopje koffie en wat lekkers. En natuurlijk om het nieuwe Huis van de Gemeente Wijchen te bezichtigen onder de bevlogen leiding van enthousiaste medewerkers, de burgemeester en de architecten.

Verbouwing Huis van de Gemeente Wijchen

Het voormalige Rabobank kantoor aan de Kasteellaan heeft een grondige verbouwing ondergaan. Dit was nodig om aan alle medewerkers van de Gemeente Wijchen een nieuw thuis te bieden. En dit nieuwe huis is daarbij ook het nieuwe thuis geworden van alle inwoners van de gemeente Wijchen. De prachtig vormgegeven inrichting geeft dan ook een warm welkom aan alle bezoekers. Het nieuwe Huis van de Gemeente Wijchen is van alle nieuwste snufjes voorzien. Mooie open ruimtes en praktische zitjes voor tussentijds overleg. De gemeentelijke medewerkers worden daarbij volledig gefaciliteerd in het nieuwe flexwerken. De investering zal de gemeente dan ook veel werkplezier opleveren.

DE CENTRALE TRAP ALS KLOPPEND HART

Leuning met LED Huis van de Gemeente Wijchen ILLUNOX 3

In het midden van het pand loopt een prachtig vormgegeven trap naar de twee bovengelegen verdiepingen. Door de enorme lichtkoepel valt overdag veel daglicht binnen. In de lichtkoepel zijn daarbij zonnecollectoren aangebracht als één van de elementen van het duurzame gebouwconcept. Zodra er kunstlicht nodig is, brandt ook de LED verlichting van de ILLUNOX® RVS leuningen en hekjes. Hierdoor wordt de trap ook bij schemer en donker prachtig verlicht. De vormgeving van de trap onderstreept de twee belangrijkste uitgangspunten van licht en ruimte van het gebouwontwerp. We zijn dan ook bijzonder trots dat we met onze ILLUNOX® leuningen een stijlvolle en praktische bijdrage hebben kunnen leveren aan de verlichting van de prachtige trap. En dan ook nog eens voor onze eigen gemeente!

ILLUNOX® BIJ HET HUIS VAN DE GEMEENTE WIJCHEN

Zo’n twee jaar geleden bracht burgemeester Hans Verheijen een bezoek aan ILLUNOX®. Dit bezoek was naar aanleiding van de toekenning van de RED DOT Design Award. De plannen voor het nieuwe Huis van de Gemeente Wijchen begonnen toen al langzaam vorm te krijgen. En twee jaar later mogen we terugkijken op een prachtig resultaat in multidisciplinaire samenwerking met diverse partijen. Architectenbureau De Twee Snoeken heeft het nieuwe gemeentekantoor vormgegeven en was verantwoordelijk voor de total engineering. In nauwe samenwerking met De Twee Snoeken, Bouwbedrijf Van GrootheestLas en Montagebedrijf Van Pommeren en ITN Installatietechniek heeft ILLUNOX® het leuningarmatuur gerealiseerd.

TECHNISCHE DETAILS ILLUNOX® LED LEUNING

De ILLUNOX® RVS trapleuningen zijn uitgevoerd in het systeem ILLUNOX® 42. Binnen dit systeem is gekozen voor een leuningdiameter van 42,4mm in een uitvoering van binnenkwaliteit AISI304. De leuningen zijn afgewerkt in een geborstelde satin finish, k320. Het armatuur voldoet aan de classificaties ip40 voor stof- en vochtdoorlaatbaarheid en IK10 voor een maximale vandalismebestendigheid. De leuningen zijn voorzien van de LED lijn Power (OSRAM Duris E 5) 3.000K (warm wit). De LED lijnen zijn afgedekt met opalen kunststof kappen om te zorgen voor een anti-glare effect.

Benieuwd naar de mogelijkheden van ILLUNOX® voor uw project? Neem vrijblijvend contact met ons op voor projectadvisering op maat.

Realisatie: 2017

Titel bericht