Het bekroonde licht van ILLUNOX®

Het bekroonde licht van ILLUNOX®

Het bekroonde licht van ILLUNOX®

U weet als geen ander wat goede verlichting kan betekenen voor het door u gebouwde project of ontworpen gebouw. Verlichting is een integraal onderdeel van de totaalbeleving van uw pand en dient doelen als ambiancegemak in het dagelijks gebruik, maar ook het creëren van een gevoel van veiligheid.

Daarbij zult u ook willen voldoen aan de heersende trend naar meer duurzaamheid en energiebesparing. Als u voor uw project nog op zoek bent naar een leverancier van verlichting, willen wij hier graag het aanbod van ILLUNOX® belichten. Onderstaand willen wij u graag toelichten waarom de oplossingen van ILLUNOX® terecht bekroond zijn en een aanwinst voor uw project kunnen zijn.

ILLUNOX®, fraai en energiezuinig

ILLUNOX®, het energiezuinige designverlichtingsconcept van Lagusski, heeft in 2015 de prestigieuze Red Dot Award Product Design gewonnen. Deze award is internationaal erkend en geldt als een belangrijke indicator voor design van het allerhoogste niveau, gekoppeld aan kwaliteit zonder concessies.
ILLUNOX® heeft naam gemaakt met zijn innovatieve oplossingen op het gebied van trapverlichting, looppadverlichting en balustradeverlichting. Er wordt gebruik gemaakt van LED verlichting in diverse lichtsterktes en lichtkleuren, in de vorm van projectmatig maatwerk. ILLUNOX® staat bekend om haar trapleuningverlichting, waarbij het armatuur volledig geïntegreerd is in de leuning zelf. Daarmee wordt een praktische en energiezuinige lichtlijn gecreëerd die u aanvullend op uw lichtplan kunt installeren, of als vervanging van een aantal onderdelen.

Een aantal toepassingsgebieden

De verlichtingsoplossingen van ILLUNOX® zijn zowel binnen als buiten uitstekend in te zetten. Verlichte trapleuningen zorgen niet alleen voor veiligheid, maar door de mogelijkheden tot maatwerk kunt u deze ook inzetten om de ambiance van uw project naar een hoger plan te tillen. Zo zijn de ILLUNOX® oplossingen al succesvol ingezet bij de bouw van diverse kantoorpanden, parkeergarages, winkelcentra, vliegvelden en trein- en metrostations. Of u nu kiest voor een verlichte balustrade of trapleuning, u kunt rekenen op de duurzaamheid van LED verlichting, in een tijdloze RVS omhulling.

Een aantal projecten van ILLUNOX®

De verlichte leuningen van ILLUNOX® zijn onder meer terug te vinden bij het stadhuis van Doetinchem, NS-station van Tilburg, Hilton hotel Schiphol Airport, concertgebouw De Vereeniging te Nijmegen en het World Fashion Centre in Amsterdam. Bij het Hilton hotel zorgt de effectieve trapverlichting dat gasten en bezoekers zonder moeite de entree naar het hotel kunnen betreden. Naast deze professionele projecten zijn de verlichtingssystemen ook succesvol toegepast bij diverse particuliere projecten, zoals een appartementencomplex in Knokke.

Oplossingen van ILLUNOX®, veilig en hufterproof

Omdat de LED verlichting volledig geïntegreerd zit in RVS trapleuningen en balustrades, is de kans op schade aanzienlijk kleiner dan met elke andere vorm van verlichting. De ILLUNOX® systemen voldoen aan de hoogste beschermingsklasse tegen mechanische inslagen en met de classificatie van IK10 zijn deze volledig hufterproof. De test hierop is uitgevoerd volgens de Europese norm EN62262.
Naast deze redenen werd er vanuit de jury aangegeven dat ook de afwerking en kwaliteit van het product zeer gewaardeerd werd en daarom de aangewezen winnaar was van de Red Dot Award Product design 2015.