ILLUNOX® wint Red Dot Design Award 2015

ILLUNOX® wint Red Dot Design Award 2015

ILLUNOX® wint Red Dot Design Award 2015

ILLUNOX® heeft met haar productconcept de internationale Red Dot Design Award 2015 in de wacht gesleept. Het productconcept weet twee functies, namelijk houvast en verlichting, op een innovatieve manier te combineren. De RVS trapleuningen en balustrades met LED verlichting brengen veiligheid, duurzaamheid en design op een vernieuwende manier samen. Jaarlijks zijn er zo’n 17.000 bedrijven vanuit 70 landen die zich aanmelden voor de RED DOT Design Award. Innovatiekracht en hoge design kwaliteit zijn de belangrijkste criteria voor de Red Dot jury.

RED DOT Design Award voor functioneel design

ILLUNOX® heeft internationale opdrachtgevers van België tot Dubai en van Australië tot Duitsland. In Nederland zijn de ILLUNOX® trapleuningen onder meer toegepast bij het Gemeentehuis van Doetinchem, in het World Fashion Center in Amsterdam,  het Hilton Hotel te Schiphol Amsterdam enbijhet station in Tilburg. Het ILLUNOX® concept is een praktische oplossing voor projectontwikkelaars en architecten die binnen- en buitenruimtes op een veilige, duurzame en originele manier willen verlichten. Zo maakt ILLUNOX® trappen, voetpaden, op- of afritten veiliger en zorgt ervoor dat zij een bijzondere uitstraling krijgen.

Rode stip van Red Dot Design Award

De RED DOT Design Award is midden jaren ´50 van de vorige eeuw opgericht om innovatief design te stimuleren. Er zijn drie categorieën: product design, communicatie design en design concept. Aan de RED DOT Design award doen uiteenlopende merken vanuit de hele wereld mee. Dit op de meest uiteenlopende gebieden van mode, elektronica en interieurs. De officiële uitreiking zal op 29 juni aanstaande plaatsvinden in het Duitse Essen.

ILLUNOX® voor doorlopende lichtlijnen

ILLUNOX® werd in 2014 geïntroduceerd door Lagusski, specialist op het gebied van ontwikkeling en realisatie van innovatieve design oplossingen. Met het ILLUNOX® concept geven zij invulling aan de wens van architecten om doorlopende lichtlijnen in en rondom gebouwen te creëren. Als LED integrator maakt Lagusski zich sterk voor energiezuinige toepassingen in de zakelijke- en consumentenmarkt, zowel landelijk als internationaal. Het eerste verlichtingsconcept dat zij in 2007 lanceerden was Lumigrip, dat voornamelijk toegepast wordt in de particuliere woningbouw. Het is de missie van Lagusski om de wereld te blijven verrassen met stijlvolle oplossingen voor functionele en duurzame verlichting. Met ILLUNOX® is een nieuwe loot aan de Lagusski stam geboren. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden van ILLUNOX® voor uw project vrijblijvend contact met ons op.